Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag är Malala
Isbn: 978-91-5343-993-6
Förlag: Ica Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2013

E-bok

Jag är Malala

Jag kommer från ett land som skapades vid midnatt. När jag nästan dog var klockan strax efter tolv på dagen.

När talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva.

Sexton år gammal har Malala blivit en global symbol för fredliga protester och kampen för kvinnors rättigheter, och den yngsta någonsin att nomineras till Nobels fredspris. Malalas kamp har tagit henne på en osannolik resa, från en otillgänglig dalgång i norra Pakistan till FN:s korridorer i New York.

Jag är Malala är den sanna berättelsen om en familj som tvingats bort från sitt hem av terrorister, om kampen för flickors rätt till utbildning, och om Malalas föräldrars obevekliga kärlek till sin dotter i ett samhälle som främst värdesätter söner. Det är en berättelse som visar att en enda persons röst kan förändra världen.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone