Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skäggboken - Stil, identitet, gemenskap
Isbn: 978-91-8704-942-2
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Medicin & hälsa Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok

Skäggboken - Stil, identitet, gemenskap

Av männen bakom den hyllade Skäggbloggen kommer nu en bok med allt du behöver veta om skägg. Skäggboken är fullproppad med personporträtt, skägghistoria, skäggvårdstips och mängder av snygga fotografier.

Skägg väcker känslor hos den fjunige ynglingen som avundsjukt sneglar på en äldre mans mustasch, hos partnern som får ömma läppar efter skäggigt hångel eller hos de härskare som omväxlande har beordrat skäggtvång eller skäggskatt. Skägg kan bidra till gemenskap och skägg kan stänga ute. Allt ligger i betraktarens öga.

I Skäggboken skildrar journalisterna Eric Thorsson och Axel Naver tillsammans med fotografen Anders Bergstedt historierna bakom skäggen. Här får du läsa om gliringarna Leif Pagrotsky fick som skäggig minister och artisten Adam Tenstas kamp för sitt skägg. Du får läsa om den skäggiga damen som ser skägget som en frihetssymbol och om yrkesmilitären som sade upp sig och lät skägget växa.

Här ges perspektiv på dagens mode genom en tillbakablick på århundraden av skiftande skäggtrender. Läsaren får också vetenskapens svar på två urgamla frågor: Kan man göra något för att få bättre skäggväxt? Och får män med skägg ligga mer än andra?

Skäggboken är den perfekta boken för dig som har skägg eller som present till någon med skägg, för dig som kanske funderar på att börja odla eller för dig som bara gillar att kolla på snygga skägg.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone