Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Krigarkungens sal
Isbn: 978-91-3216-322-7
Förlag: B Wahlströms
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juni 2013

E-bok

Krigarkungens sal

I slutet av andra boken, Det övergivna landet, blir Will och Evanlyn tillfångatagna av skandierna och nu vilar deras öde i händerna på Erak, deras fruktade ledare. Här kommer den spännande fortsättningen i tredje boken ur serien Spejarens lärling.

Spejarmästaren Halt har svurit på att rädda Will och är beredd att göra vad som helst för att hålla sitt löfte även om det innebär att han måste trotsa kungen. Halt blir bannlyst från riket Araluen och utesluten ur Spejarnas sällskap. Han ger sig av för att leta efter Will. Snart möter han Horace som bestämmer sig för att följa honom. På vägen blir de attackerade flera gånger av riddare, och Horace får tillfälle att visa vad han går för som slagskämpe.
Under tiden blir Will utsatt för en drog som raderar ut hans känslor och tankar. Han blir mer och mer beroende av drogen och är på väg att förvandlas till en viljelös slav. Ska Halt och Horace lyckas rädda Will innan det är för sent?

John Flanagan växte upp i Sydney, Australien och drömde alltid om att bli författare. Istället för böcker skrev han under många år reklamtexter och utvecklade även en populär teveserie i sitt hemland. Serien om Will, spejarens lärling, var från början en samling korta historier som Flanagan skrev till sin son, som var mycket mindre än alla sina kompisar. Han ville visa att det fanns sånt som var roligt att läsa och att man inte behövde vara stor och stark för att vara hjältemodig. (Numera är sonen stor och stark, men älskar fortfarande att läsa Spejarens lärling.) John Flanagan bor i en förort till Sydney med sin fru och skriver fortfarande på nya delar till serien. Han har en son, två döttrar och fyra barnbarn.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone