Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Det målade rummet
Isbn: 978-91-7499-277-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok | 28 dygns lånetid

Det målade rummet

Skrivaren Marsilio Andreasi får i uppdrag att ta kontakt med målaren Andrea Mantegna för att denne ska dekorera en matsal i furst Gonzagas palats i Mantua. Men Marsilio är inte bara skrivare, utan också författare och älskare. Han är motvilligt vittne till ett italienskt 1400-tal, där karpen bär på människans odödliga själ, och en talande åsna kan fullborda en matematikers öde. I Inger Christensens författarskap har konsten alltid en särskild möjlighet att gestalta sambanden, mellan det ena människolivet och det andra, mellan språk och värld, en pojkes drömmar och en påves krav.

Det målade rummet
utkom på danska 1976 och är den sista av Christensens tre romaner. INGER CHRISTENSEN (1935-2009) föddes i byn Vejle på Jylland. Hon debuterade med diktsamlingen Ljus 1962 och har utöver poesi och prosa också skrivit essäistik och dramatik. Hennes författarskap är ett av 1900-talets viktigaste.

Marie Silkeberg har utöver Det målade rummet även översatt diktsamlingarna Det och Ljus, samt romanen Azorno.

"Det är med glädje men också med viss sorg jag läser den. Glädje för att Christensens exakta, energiska, mot alla förväntningar avvikande prosa behövs så väl i vårt pratiga romanklimat. Med sorg för att hon i sin livstid inte belönades med det Nobelpris hon borde ha fått."
CARL-JOHAN MALMBERG, SVENSKA DAGBLADET

"Stor, vacker, färgsprakande och lätt lyfter den och öppnar sig mot det hisnande och fantastiska. Ordningen, konsten, döden och kärleken... ja, ni vet: om livsförhållandet."
ANNA HALLBERG, DAGENS NYHETER

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone