Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för De blå damerna
Isbn: 978-91-5011-505-5
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2012

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok | 28 dygns lånetid

De blå damerna

En natt blir van Goghs berömda målning "Det gula huset" stulen från konsthallen i Skövde. Men när tjuvarna ska smyga från platsen gör de en oväntat upptäckt. I hissen hittar de den nya, radikala chefredaktören på Skaraborgs Allehanda, Helena Oscarsson, mördad.
Mordet på chefredaktören är en gåta samtidigt som van Goghs tavla förblir spårlöst försvunnen. Rikskriminalen från Stockholm kommer till Skövde för att hjälpa Kriminalkommissarie Filip Alexandersson och hans kolleger att lösa det ovanliga fallet som snabbt fått uppmärksamhet över hela konstvärlden. Varför befann sig Helena Oscarsson i kulturhuset just den här natten? Finns det ett samband mellan konstkuppen och mordet?  Var det en slump att tjuvarna just stal "Det gula huset"? Och vad är det för hemligt sällskap som Helena Oscarssonhar varit medlem i?
För en gångs skull verkar Rektor Emma Lundgren stå utanför utredningen, men så börjar vissa trådar peka mot att konstkuppen iscensatts av hennes egen personal.
Men inte bara polisen jagar efter svaren. Även Sebastian Gren, reporter på Skaraborgs Allehanda, vill veta varför Helena Oscarsson dog. Han blir alltmer övertygad om att hon var något riktigt intressant på spåret.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone