Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Mitt liv så här långt
Isbn: 978-91-7036-670-3
Förlag: Storyside
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Bibi Andersson

Ljudbok | 28 dygns lånetid

Mitt liv så här långt

Som en av vår tids megakändisar lever bilden av Jane Fonda som en vacker, modig och frispråkig kvinna. Politisk aktivist under Vietnamkriget, Oscarsbelönad två gånger och alert workout-guru i pastellfärgad trikå.
I Mitt liv så här långt berättar hon om sitt framgångsrika liv, men hon avslöjar också att bakom det lyckade yttre funnits många mörka och svåra stunder präglade av kärlekslöshet, förnedring och självförakt. Från tidiga tonår fram till fyrtioårsåldern led hon av ätstörningar, och i sina relationer med män har hon ofta anpassat sig i stället för att följa sin egen vilja. Öppenhjärtigt och rakt berättar hon om pappan, den kände skådespelaren Henry Fonda, som aldrig visade henne kärlek, om mamman, som tog sitt liv när Jane Fonda var 12 år. Hon berättar om sina äktenskap med franske regissören Rober Vadim, med politikern Tom Hayden och med multimiljardären Ted Turner.
Mitt liv så här långt är en positiv bok full av hopp och livskraft. En bok skriven av en kvinna som till varje pris ville behaga männen men bedrog sig själv under större delen av sitt liv.

Jane Fonda föddes i New York 1937. Hennes insatser på scenen och vita duken har belönats med flera pris, däribland två Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i Klute - en smart snut 1971, och Hemkomsten 1978. För sin roll i teve-filmen Dollmaker tilldelades hon en Emmy 1984. Hon har också haft framgångar som filmproducent, bland annat för filmerna Kina-syndromet, 9 till 5 och Sista sommaren. I början av 1980-talet revolutionerade hon motionsbranschen med sin träningsvideo Jane Fondas Workout, som blev en enorm försäljningssuccé världen över. I dag satsar hon sitt engagemang på att hjälpa och stödja unga kvinnor och män genom upplysning och utbildning. Jane Fonda är bosatt i Atlanta.

Bibi Andersson är en av Sveriges internationellt mest kända skådespelerskor och har medverkat i ett 90-tal filmer och TV-produktioner.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Smartphone