Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Misstro
Isbn: 978-91-8623-127-9
Förlag: Earbooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Christian Fex
Length: 12 timmar 56 minuter

Ljudbok

Misstro

Då polisen Jamie Breck misstänks för att ha spritt barnpornografi på internet får internutredaren Malcolm Fox i uppdrag att undersöka om det ligger någonting i anklagelserna. Det ska visa sig bli en lång och komplicerad utredning där Fox får uppleva hur gränsen mellan privatliv och yrkesroll blir farligt nära att suddas ut.

Malcolm Fox är frånskild, barnlös och lever ett ganska ensamt liv. Tidigare har han haft problem med spriten men är numera helnykterist. Fox är mycket fäst vid sin
syster Jude, men har svårt att dra jämnt med hennes pojkvän Vince, i synnerhet som han är övertygad om att denne regelbundet misshandlar systern.

När Vince en dag hittas död får ingen mindre än Jamie Breck utreda fallet, och nu får Fox möjlighet att komma i närkontakt med den man han är satt att granska. Men i takt med att han lär känna Breck lite närmare blir han mer och mer osäker på vem denne man egentligen är. Som om han inte hade nog med bekymmer går Fox och blir förälskad i Annie Inglis, som arbetar på avdelningen för brott mot barn och som ger honom information i fallet Breck.

Misstro är den första romanen i en serie om Malcolm Fox och hans arbete som internutredare på polisen. Den utspelar sig i ett vinterkallt Edinburgh och innehåller många miljöer och stämningar som känns igen från Rankins tidigare böcker.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone